Överlevnadskurs
Överlevnadskurs
Överlevnadskurs
Överlevnadskurs
Överlevnadskurs
Överlevnadskurs
Se & Göra Aktiviteter & evenemang Äventyr

Överlevnadskurs

Gå en överlevnadskurs på Gotland i vår! I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet erbjuder vi en utmanande helg, där vi lär ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, vilda växter som föda och mycket annat!

Gå en överlevnadskurs på Gotland i vår! I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet erbjuder vi en intensiv utmanande helg, där instruktörerna lär ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, vilda växter som föda och medicin, jakt och fiske, att göra upp eld, tillverkning av viktiga bruksföremål mm.

Dessa kunskaper är något som alla som vistas i skog och mark har nytta av. Gamla erfarenheter och nya vetenskapliga rön ger tillsammans en trygghet i friluftslivet. Hur fungerar din kropp i en nödsituation? Vad behövs för att förhindra stress och smygande panik? Hur kan du utnyttja naturen om du skulle bli nödställd ute i vildmarken? Men framför allt lär vi ut hur du ska göra för att inte hamna i en nödsituation.

Ur innehållet:
Eld
Vatten
Bivackbygge
Växtlära
Reaktioner vid hunger
Orientering
Psykologiska faktorer
mm

Datum och anmälan:
Datum: 1-3/6 2018
Tider: Start 11.00 den 1/6, avslut kl 14.00 den 3/6
Minst antal deltagare 10
Max antal deltagare 16

Förkunskapskrav:
Inga särskilda krav, utbildningen är inte svårare än att vem som helst som har normal fysik och är psykiskt frisk klarar av den. Minimiålder är dock fyllda 18 år när kursen startar, 16 år i målsmans sällskap.