Besök på Långmyre Vineri
Besök på Långmyre Vineri
Besök på Långmyre Vineri
Besök på Långmyre Vineri
Se & Göra Aktiviteter & evenemang Kultur & Nöje Mat & Dryck

Besök på Långmyre Vineri

Välkommen till Långmyre Vineri där grundarna Emma och Andrea visar dig runt i vingården och vineriet och du får lära dig allt om hur livet som vinmakare ser ut på södra Gotland.

Långmyre Vineri är en Kravcertifierad vingård som etablerades 2018 av svenska Emma & oenologen Andrea från Italien, som tog sin första skörd 2020. Långmyre Vineri är den största vingården på Gotland och bland de största i Sverige. Du får höra historien om hur allt började, hur en arbetsdag ser ut och möjlighet att provsmaka det första vinet.

Besök i Vineriet
Följ med bakom kulisserna till vingården och lär dig allt om vad som krävs för att framställa ett vin i Sverige. Vi guidar dig genom förädlingens process i vårt vineri i Burgsvik och avslutar med provsmakning av två av våra viner. Besöket tar ca 1 timme.

Rundvandring och vinprovning
Under besöket promenerar Emma och Andrea genom vingården i Hamra och berättar om allt vad det innebär att driva vingård på Gotland och hur vinodling fungerar. Efter promenaden får du följa med vidare till vineriet i Burgsvik där Emma och Andrea visar hur förädlingen går till. I besöket ingår provsmakning av två utav våra viner. Besöket tar ca 1-2 timmar.