Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Mallas Stenstugu B&B
Boende Hotell och rum Bed & Breakfast

Mallas Stenstugu B&B

Välkomna till en lugn & lantlig miljö med pensionatskänsla, centralt på Gotland & bara 20 min bilresa från färjan! Rum med hotellstandard och egen entré - eller enklare rum med delat bad. KRAV-certifierad frukostbuffé serveras i generöst växthus i trädgården .

Tips: Vid bokning av minst tre nätter är priset per natt lägre!

På Mallas Stenstugu står en bäddad säng och väntar på dig, handdukar finns på plats och frukost ingår alltid, liksom slutstädning. Boendet är uppdelat på två byggnader med totalt 9 rum, 6 av rummen har egen entré från gårdsplanen. Den KRAV-certifierade frukostbuffén serveras i det rymliga växthuset, utanför finns en generös altan med gott om sittplatser. I växthuset finns även information om sevärdheter samt spel och böcker att låna - och dörren står alltid öppen. Det är härligt att sitta där när mörkret faller och njuta av den kvardröjande värmen! En stor trädgård med gamla knotiga äppleträd står till våra gästers förfogande för lek, spel eller vila.

Incheckning kl 16.30-18.30. Att komma en annan tid går bra, men ring oss dagen innan för överenskommelse om nyckelutlämning. Öppet med frukostservering från midsommar till mitten av augusti.

Mallas Stenstugu ligger en dryg mil öster om Visby, ca 15 min med bil. Buss 41 stannar vid Endre Skola två km från Mallas, bussen går ca 5 gånger om dagen.

Den vita kalkstenslängan som varit både mejeri och lantmannaskola kallar vi helt enkelt för Gamla Skolan. Här finns sex nyskapade rum med hotellstandard. Alla med egen entré i markplan, riktigt sköna sängar och badrum med dusch samt pentry (dock EJ kokplattor). Rummen har TV samt WiFi.

I den gula huvudbyggnaden från 1800-talet finns Lilla Lägenheten. Den var assistentbostad när gården drevs av SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet). Här finns totalt tre rum med lite enklare standard och gemensamt badrum. Rummen delar på ett litet men helt utrustat kök, även här finns WiFi.

Namnet Mallas Stenstugu kommer från Magdalena Rudenskiöld, även kallad Malla, som bodde på Stenstugu i slutet av 1700-talet. Malla var hovdam åt Gustav III's syster men blev förvisad till Gotland (!) sedan hon deltagit i en komplott mot regeringen.


Välkomna att bo hos oss!
Jenny Andersson & Hans Bulthuis
med personal