Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Stora tryffelpaketet
Se & Göra Aktiviteter & evenemang Mat

Stora tryffelpaketet

För dig som vill passa på och njuta av tryffeln på alla möjliga sätt både lördag och söndag. En lördag med intressanta och aptitretande seminarier, vacker ceremoni i Domkyrkan, fantastisk sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner. Söndag går vi ut i myllan på tryffeljakt med tränade tryffelhundar.

Lördagen inleds Kl. 11:00 med intressanta föredrag. Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium som leds av tryffeldoktor Christina Wedén. Talarlistan är under utveckling, årets tryffelkock som presenteras i oktober kommer att berätta hur hen använder tryffeln i maten. Det händer mycket spännande inom tryffelområdet runt om i världen. Under seminariet får vi kunskap om läget för tryffeln i Sverige och omvärlden.

Kl. 16:30 återsamlas alla i Visby Domkyrka för en stämningsfull tryffelceremoni med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker körsång och underhållning. Efter ceremonin vandrar vi ned till vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby för mingel och fördrink. Därefter intas en sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter. Vinpaket med matchande viner eller alkoholfritt alternativ bokas vid bokning av aktiviteten. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland samt en inbjuden gästkock. I år gästas vi av Christofer Johansson årets Tryffelkock 2022. Kockarna från Kulinariska Gotland tillsammans med Christofer ger oss en god inblick i de spännande tryffelrätter som ligger på tallrikarna.

Klädsel under ceremoni och middag Smoking eller mörk kostym.

Söndag morgon ger vi oss ut i tryffelmarker och provar på tryffeljakt. Här får du chansen att följa med en erfaren tryffelletare på markerna nära Roma, Klinte kyrka eller Rute. Tryffeljakterna genomförs på nedanstående tider och platser.

Lövsta, Roma Kl. 11:00 till ca 12:30.
Klinte kyrka. Kl 12.00 till kl 13.30
Rute Kl. 11:00 till ca 12.30.

Klädsel: Oöm klädsel samt skor som tål väta.

Vill du har mer beskrivning om de ingående delarna läs mer på www.gotlandstryffelfestival.se