Fascinerande tryffelseminarium
Fascinerande tryffelseminarium
Fascinerande tryffelseminarium
Fascinerande tryffelseminarium
Fascinerande tryffelseminarium
Se & Göra Stays Upsell

Fascinerande tryffelseminarium

Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium under ledning av tryffelforskaren Christina Wedén. Årets Tryffelkock deltar och kommer presenteras i oktober.

Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium som leds av tryffeldoktor Christina Wedén. Talarlistan är under utveckling, årets tryffelkock som presenteras i oktober kommer att berätta hur hen använder tryffeln i maten. Det händer mycket spännande inom tryffelområdet runt om i världen. Under seminariet får vi kunskap om läget för tryffeln i Sverige och omvärlden.

Seminariet kan följas på plats eller via nätet. Vi har anlitat en tekniker för att kunna filma och sända seminariet live via verktyget Zoom. Antalet som kan delta vid seminariet på plats är begränsat. Var extra noga med att ange rätt mailadress när du bokar att delta vid seminariet på distans. Länken kommer att mailas till den mailadress du anger.

Talare vid seminariet

Christina Wedén är verksam vid Uppsala Universitet och doktor i biologi med sin avhandling om gotländsk tryffel 2004. Sedan 1997 har Christina arbetat med den gotländska tryffeln kring olika forskningsfrågor, både vad gäller genetisk information och dess ekologi kopplat till odling. Under senare år har samarbeten skett kring kemiska analyser av tryffelns doft och innehåll. Jämte den akademiska forskningen driver Christina företaget Tryffikultur AB tillsammans med agronom Lina Pettersson. Tryffikultur AB arbetar för att utveckla tryffelodlingen i Sverige och norra Europa.

Årets Tryffelkock 2022
”Årets Tryffelkock” är en utmärkelse som Gotlands Tryffelakademi utser årligen för att premiera matkreatörer som har gynnat utvecklingen av tryffelnäringen på Gotland t.ex. genom att inom restaurangnäringen bidragit till höjd tryffelkompetens, utvecklat nya tryffelrätter och/eller visat möjligheterna med den gotländska tryffeln.

Juryn som utser årets tryffelkock är styrelsen för Gotlands Tryffelakademi.

Seminariet hålls i Donnerska huset i Visby och kan ses via webben.
Priset för seminariet är 250 kr på plats och 250 kr på på distans.